Политическите сили в Разград не се разбраха за председателското място в РИК

15:15, 08 сеп 16 / Политика 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Политическите сили в Разград не постигнаха съгласие кой да оглави Районната избирателна комисия /РИК/ на предстоящите президентски избори и национален референдум на 6 ноември.

Консултациите в областната управа днес бяха водени от областния управител Манол Кившанов. В тях участваха представители ГЕРБ, Коалиция „БСП лява България”, ДПС, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, Коалиция „България без цензура“, Атака и АБВ.

По време на консултациите представителите на ГЕРБ и ДПС поискаха председателското място. Областният председател на Движението за права и свободи Севгин Шукри заяви, че ДПС като най-силно представена партия в региона би трябвало да получи председателското място и да има един член в РИК. Областният координатор на ГЕРБ д-р Валентин Василев посочи, че ГЕРБ като управляваща партия трябва да получи председателското място в РИК. Той бе подкрепен от Димитър Димитров от Патриотичния фронт и Георги Димитров от Атака.

Представителят на РБ направи предложение за зам.-председател, а БСП – за секретар.

Тъй като нито ГЕРБ, нито ДПС отстъпиха от позициите си, протоколът от консултациите ще бъде изпратен до ЦИК, който ще определи състава на РИК -Разград. Срокът за обявяване на решението е 16 септември.

В Районната избирателна комисия ще влязат 13 души, като комисията ще има съответно председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. ГЕРБ ще има четирима представители, Коалиция „БСП лява България” и ДПС ще имат по двама представители, а останалите партии - РБ, ПФ,  ББЦ, Атака и АБВ – по един.

От ПП „ГЕРБ” предлагат за председател на РИК Радка Башакова, а за членове - Юлиян Стойчев, Красимир Атанасов и Диана Йорданова. Предложенията на ДПС са в РИК да бъдат включени Нергин Хамдиев и Ирфан Ахмедов. „БСП лява България” предлага за секретар на РИК Любица Бочева и за член Катинка Матеева. От името на Коалиция „АБВ” за член на комисията е предложен Мирослав  Добрев. Коалиция „Патриотичен фронт“ предлага за член на РИК Светлана Неделчева. Коалиция „България без цензура“ предлага в състава на РИК да бъде включен  Антон Монев. Предложението на Коалиция „Реформаторски блок” за член на РИК е  Бенан Фетов. Предстои представителят на партия „Атака да направи писменото си предложение за представител на РИК.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама