Академия за родители на първокласници организираха в Кубрат

07:25, 11 сеп 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Академия за родители на първокласници организираха в Кубрат, съобщиха от общината. В първото издание на инициативата, която се състоя в заседателната зала на общината, 17 родители дискутираха около вълненията на бъдещия ученик.

С презентация на тема „Имам първокласник”, секретарят на комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Надие Карагьозова запозна родителите с новия интензивен етап във физическото и интелектуалното развитие на 6-7 годишното дете, който е съпроводен с усъвършенстване на вече придобитите навици и формиране на нови, по-сложни умения за комуникация и поведение.

Акцентът падна върху предизвикателствата и новите моменти пред които се изправя детето, когато тръгне на училище. Как да разбираме и интерпретираме училищната успеваемост, какво означава адаптиране към нова социална среда, защо е необходимо постоянното поощряване на всяка добра постъпка в поведението и успеха на детето, какво означава конкурентна среда, как родителят оказва влияние върху самооценката и самочувствието на детето и др. въпроси превърнаха срещата в истинска академия, в която всеки участник погледна нещата от нов ъгъл.

Знанията, поднесени на езика на педагогиката имаха и следната цел - изграждане на педагогическа култура у родителя - който е отговорен, търсещ, искащ да знае и да научава нови неща свързани със света на детето му.

В края на дискусията всички родители получиха диплом за специално участие в първото издание на Академията. Те бяха връчени от кмета на общината инж. Бюрхан Исмаилов, който поздрави родителите и пожела на тях и децата им успешна и ползотворна учебна година.

Връчени бяха и плакети "Добро сърце" на управителя на "Кубратска гора" Хасан Хасанов и бизнесмена Рейхан Фейзулла, за подкрепата им при реализацията на различни конкурси, организирани от местната комисия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама