Певицата Андреа Начева от Разград с поредна награда от музикален конкурс

15:10, 12 сеп 16 / Култура 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младата разградска певица Андреа Начева спечели за пореден път награда на музикален форум. Възпитаничката на вокалния педагог Свилена Дечева от Центъра за работа с деца завоюва първо място във второто издание на Международния музикален конкурс „ArtStars – Звезди на изкуството”, съобщиха от центъра.

Андреа стана победител в трета възрастова група в категория „Поп и джаз пеене”, впечатлявайки журито с прекрасните си изпълнения  на песните „Песен моя, обич моя“ на Йорданка Христова и „Nobody’s wife” на Анук.

Конкурсът, организиран от Фондация „Звезди на изкуството“, Inner wheel – България и Община Варна се проведе от 7 до 10 септември. Участие в него взеха над 300 изпълнители на класическа музика, поп, джаз и фолклор от Варна, София, Добрич, Търговище, Русе и други градове на страната. Сред кандидатите имаше изявени таланти от Турция, Русия, Македония и Италия.

В категория „Поп и джаз пеене” се състезаваха 97 индивидуални изпълнители и 7 вокални групи. Председател на журито беше Хайгашот Агасян, а членове рок изпълнителят Славин Славчев, композиторът Нелко Коларов и Георги Янков – млад изпълнител от Варна.

Андреа сподели, че лично на нея й било много интересно какво ще е мнението на Славин, понеже го харесва много като изпълнител, а и пее нейния стил музика.

„За моя радост той ми каза, че съм се справила много добре, и че съм му фаворитка”, отбеляза тя. По думите й конкуренцията е била най-голяма в нейната група (повече от 30 участника) и това я мотивирало още повече. „Когато разбрах, че ще пея на гала концерта, ми стана много хубаво, понеже това означава, че съм сред най-добрите.“, допълни младата разградска певица.

Андреа Начева съвмести участието в конкурса и с присъствието си на второто редовно заседание на Детския съвет към Държавната агенция за закрила на детето, което се проведе  във Варна. Тя е новият представител за Разград в Съвета на децата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама