Балетната школа при НЧ „Развитие-1869“ в Разград с престижно класиране на национален фестивал

13:54, 14 сеп 16 / Култура 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Момичетата от балетната школа към НЧ „Развитие-1869“ в Разград за пореден път се представиха достойно, съобщават от ръководството на читалището. Малките грации завоюваха престижно класиране на Третия национален фестивал на руската поезия, песен и танц, който се проведе в Казанлък. Те се класираха на трето място и донесоха златна статуетка от надпреварата в Разград.

Водените от Виолета Желязкова седем грации плениха журито и публиката с „Цигански руски танц“, със собствена хореография на балетната школа. За да достигнат до финала на фестивала, момичетата успешно преодоляха междинните кръгове в Шумен и Сливен.

„Вярвах, че ще спечелим, защото участието ни бе точно на рождения ми ден. Момичетата бяха страхотни и ми поднесоха най-хубавия подарък“, разказа Виолета Желязкова. Талантливите балерини признаха, че са били раздвоени в очакванията си. „Някои от нас не хранеха големи надежди, други пък се ядосваха, че не сме първи. Третото място обаче също е успех“, обясниха те.

На първата репетиция след участието ръководителят на школата Мария Керчева, посрещна призьорките с рози и прегръдки. Момичетата обявиха, че успехът ги е амбицирал още повече. Те си пожелаха нови и още по-големи триумфи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама