1085 ще бъдат първокласниците в област Разград през новата учебна година

08:44, 15 сеп 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1085 деца се очаква да прекрачат за първи път прага на училището на 15 септември в област Разград, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Атанас Дончев. Той уточни, че очакваните първокласници са със 24 повече в сравнение с предходната учебна година. 

Най-малките ученици ще бъдат посрещнати в 46 учебни заведения в областта, разпределени в 70 паралелки. Най-голям е броят на първокласниците в община Разград, където училищния праг ще прекрачат 497 малчугани. 

Училищата в община Исперих очакват 231  първокласници през новата учебна година. В община Кубрат за първи път в класните стаи се очаква да влязат 120 малчугани. В община Лозница в училище ще тръгнат 82 първолаци, а в община Завет техният брой е 69. В Самуил в класните стаи ще влязат 54 деца, а в Цар Калоян – 34 първокласници.

Дончев обясни, че на 15 септември може да има промяна в броя на първокласниците, тъй като до последно има записване и отписване на ученици в училищата. Окончателната цифра ще стане ясна след подадената справка от директорите на учебните заведения. Не е изключено да има разлика и в броя на първокласниците в различните училища, тъй като с началото на първия учебен ден много от децата сменят и учебното заведение, коментира Дончев.

Той допълни, че са създадени необходимите условия за нормален старт на занятията. Новата 2016/2017 г. учебна година във всички учебни заведения в Разградска област ще започне с празнични тържества.

По традиция най-малките ученици ще получат поздравления от представители на местната власт и ще бъдат зарадвани с подаръци. 

Кметът на община Разград д-р Валентин Василев ще открие учебната година в ОУ “Г.С.Раковски“ - с. Раковски, а председателят на ОбС Надежда Радославова – в ПГССХВТ „Ангел Кънчев“. Всички първокласници ще получат книжки - подарък от кмета на общината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама