Новата учебна година бе тържествено открита във всички учебни заведения в Разградско

13:42, 15 сеп 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата учебна година бе тържествено открита във всички учебни заведения в област Разград.

Всички първокласници от община Разград получиха подарък oт кмeтa на общината д-р Валентин Василев. Te бяхa изнeнaдaни c книжкaта “Любими детски приказки”.

С подарък бяха зарадвани и шестнадесетте първокласници от „Георги Сава Раковски“ – с. Раковски. На тържеството за откриване на учебната година в селото присъства и кметът д-р Валентин Василев, който поздрави  директора на училището Елка Неделчева, всички деца, родители и учители.

Д-р Василев пожела на учителите да бъдат толерантни и внимателни с децата, да ги учат  на добродетели. „Покажете им, че пътят към достойния живот е нужно да бъде извървян с книгите, за да се разгадаят тайните закодирани в тях”, каза още кметът. На учениците той пожела да бъдат последователни и да не забравят, че учението осветява пътя им. „То е богатството, което ни изгражда като личности, обогатява ни духовно и ни предоставя реалния шанс за едно пълноценно развитие“, допълни кметът.

Преди да влязат в класните си стаи  учениците  преминаха под венец оформен като шестица, за да може символично тя да ги следва през целия им ученически живот.

Вълнуващ бе и празникът в ОУ „Васил Левски” в Разград. Училищният двор беше събрал ученици, родители, бивши и настоящи учители и възпитаници.

Директорът на учебното заведение Диана Първанова пожела на всички ученици да бъдат здрави, любознателни и усмихнати. Тя благодари, че високите резултати на националното външно оценяване, на изпитите след завършен 7 клас, на олимпиади, спортни изяви, конкурси, постигнати през изминалата учебна година са утвърдили водещата позиция на учебното заведение в системата на образованието в областта и в страната.

Благодари и на учителите за признателността и отговорната работа, за професионализма и любовта към децата, а на родителите за партньорството и безрезервната подкрепа, приятелството и грижата, която оказват към децата.

С мили думи се обърна и към 99-те първокласници, които пристъпват за първи път училищния праг. „Посрещаме ви с любов, с очаквания за изненади с много надежди. Щастливи сме, че вливате нов живот и ставате част от живота на нашето училище”, каза в словото си Първанова. Тя пожела на най-малките ученици да наследят и продължат традициите на ОУ „Васил Левски” да станат негови звезди.

Ученици, учители и гости на тържеството имаха възможността да разгледат r експозицията е под наслов „15 септември през годините назад”  - мигове, уловени от фотообектива на Радка Минчева. Изложбата, подредена в двора на училището създава прекрасното настроение в първия учебен ден на новата учебна година с фотографиите, съхранили духа и радостта на този незабравим ден назад във времето. В училищния двор бяха подредени и рисунките на учениците, заели първо и второ място в конкурса на Европейската асоциация за астрономическо образование.

Празнично бе настроението и в училищния двор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков"". Директорът на гимназията Мануел Василев приветства учениците с добре дошли. С гордост заяви, че в класацията на Министерството на образованието ППМГ „Акад. Н.Обрешков” се класира на 51 място сред 1000 средни училища в страната на матурата по БЕЛ. „Ако имаше не 1000, а 20 училища в България нашата гимназия на кое място щеше да бъде – на първо”, се пошегува Василев. Той подчерта, че този успех се дължи на 99-те възпитаници от 42-ия випуск на ПМГ“Акад. Никола Обрешков“-Разград, нарече „випуска на отличниците .„

Мануел Василев пожела на дванадесетокласниците да вземат пример от техните предшественици и да покажат, че са истински отличници, а не само на хартия. „Това е най-силната ви година в гимназията. Удивителните ми са страшно много тук”, се обърна директорът към ученициjе от 11 клас, а на тези от 10 клас каза, че сега вече могат да се похвалят, че са вече профилирана математическа гимназия. Към учениците от девети клас Мануел Василев се обърна с думите, че страшното вече е минало, идва обаче най-страшното и най-якото учене. На учениците от осми клас Василев заяви, че са най-добрят випуск в града.

„Догодина в двора на учебното ни заведение най-вероятно ще бъдат строени и петокласници, се обръщам и към всички ученици от четвъртите класове – вие сте добре дошли и вашето място е при нас – най-добрите”,  подчерта в словото си директорът на ППМГ.

Той пожела на учители и ученици успешна учебна година, на всички ученици да бъдат истински възпитаници на гимназията, да обичат училището си и никога да не го забравят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама