Фирма „А.С.А България” ще осъществява сметопочистването в община Разград през следващите две години

14:37, 15 сеп 16 25 1191 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фирма „А.С.А България” спечели обществената поръчка и подписа договор с община Разград за сметосъбиране и сметопочистване на града и населените места на общината. Договорът с фирмата е подписан днес, съобщиха от общинската администрация.

Срокът на договора е две години, считано от 25 октомври, на която дата изтича срокът на действащия договор със същия предмет за изпълнение на обществена поръчка. Прогнозната стойност на проведената обществена поръчка е до 3 500 000 лв.

 Плащанията към изпълнителя ще се извършват на база количество извършена работа за изтекъл период от един месец по населени места, умножена по единичните цени за съответните видове дейнсти, които са посочени в ценовото предложение на изпълнителя.

Годишният обем и стойност на услугите по договора, съгласно изискванията на Закона за местните данъци и такси, ще се одобрява в края на всяка предходна година от Общински съвет с план-сметките за разходите за третиране на битовите отпадъци и поддържане чистотата на населените места на територията на общината.

В условията на договора е предвидено при възникване на нужда, за срока на договора, изпълнителят да достави допълнителни до 200 броя контейнери тип „Бобър“ от 1,1 куб.м. и до 40 броя улични кошчета към наличните в населените места съдове за отпадъци. За изпълнение на услугите по договора е предвидена съвременна техника, която ще бъде с минимален европейски екологичен стандарт ЕВРО 5 или еквивалент. 

„А.С.А България“ ЕООД гр.София ще изгради за своя сметка GPS система за събиране и обработка на данни от сметосъбиращите автомобили, които пряко ще изпълняват дейностите по договора. На община Разград ще се осигури достъп до системата. Данните от нея за движение, скорост, посока, както и изминат маршрут се записват и архивират с възможност за възстановяване на пълната история на събитията. Данните ще се използват за осъществяване на контрол за качеството на извършваните услуги и за уточняване на количеството и обема на извършената работа.

Още един договор бе подписан днес, информират от местната управа.  Той е за изпълнение на СМР за ремонт на улици в гр. Разград и населените места на територията на общината. Дейностите ще се изпълняват от „Пътно строителство“ Разград, а стойността на строителните работи възлиза на 200 000 лв. с ДДС.

 Поръчката обхваща изпълнение на строително-монтажни работи, свързани с ремонт на улици и прилежащи асфалтови паркинги и уширения, ако възникне такава необходимост – разположени в Разград и населените места на територията й. Уличната мрежа, която ще бъде възстановена ще бъде съобразена с възникналите потребности и с рамките на финансовия ресурс.

По договора се предвижда да бъдат преасфалтирани улици в града, както и такива във всички села в Община Разград. Средствата, които се предвиждат за селата са на обща стойност 80 500 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама