66 секции ще бъдат разкрити в община Разград за изборите за президент и вицепрезидент

12:05, 16 сеп 16 / Политика 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Разград д-р Валентин Василев утвърди със заповед образуването на 66 избирателни секции за изборите за президент и националния референдум, които ще се проведат на 6 ноември. Заповедта е публикувана на интернет страницата на общината.

37 от избирателните секции са в града, останалите са в селата от общината. Според издадената заповед на кмета при наличие на не по-малко от 10 гласоподаватели избирателни секции ще бъдат разкрити в Дома за стари хора и в Дома за възрастни хора с деменция.

Утвърдени са и номерации за избирателни секции за Областна служба „Изпълнение на наказанията“ и МБАЛ „Св. Иван Рилски-Разград“ АД гр. Разград и за гласуване с подвижна избирателна кутия за територията на община Разград.  При възникнала необходимост от образуване на секции в тези две институции, както и подвижна секция техните адреси и обхват ще бъдат утвърдени с отделна заповед.

Със заповед на кмета са определени и местата за обявяване на избирателните списъци в община Разград за изборите за президент и вицепрезидент и национален референдум. В тях гражданите с избирателни права могат да направят справка къде се намира секцията, в която следва да упражнят правото си на глас в изборния ден, според адреса си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама