Назначиха РИК - Разград, спорното председателско място се даде на ДПС

09:32, 17 сеп 16 / Политика 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Централната избирателна комисия назначи Районната избирателна комисия в Разград, за изборите за президент и вицепрезидент и провеждане на референдума на 6 ноември.

ЦИК определи за председател на Районната избирателна комисия Нергин Хамдиев от ДПС. На консултациите при областния управител на Разград миналата седмица политическите сили не се разбраха именно за председателското място. Предложенията бяха за Радка Башакова от ГЕРБ и Нергин Хамдиев от ДПС. ЦИК назначи за председател представителя на ДПС, а представителят на ГЕРБ става секретар на РИК.

Комисията ще се състои от 13 членове. Разпределението на квотите е четирима за ГЕРБ, по двама за "БСП Лява България" и ДПС, по един за Реформаторския блок, Патриотичния форнт, България без цензура, АБВ и "Атака".

Заместник-председатели на РИК са Бенан Фетов от РБ и Любица Бочева от БСП. Членове на комисията са Юлиян Стойчев, Красимир Атанасов и Диана Йорданова от ГЕРБ, Катинка Матеева от БСП, Ирфан Ахмедов от ДПС, Светлана Неделчева от Патриотичния фронт, Антон Монев от „България без цензура“, Русанка Неделчева от „Атака“ и Мирослав Добрев от АБВ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама