Стартира санирането на два блока в Кубрат по програмата за енергийна ефективност

14:05, 17 сеп 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Кубрат тържествено беше открита строителната площадка за извършване на дейности за повишаване на енергийната ефективност в блоковете „Хан Кубрат” и „Ангел Кънчев”, съобщиха от областната администрация.

Това са първите блокове в община Кубрат, в които собствениците на самостоятелни жилищни обекти създадоха Сдружение на собствениците и сключиха договор за участие в Програмата.

Стартиралите строително-монтажни работи ще включват внедряване на енергоспестяващи мерки, като топлинно изолиране на външните стени, покриви, подове, подмяна на дограма - врати, прозорци, обновяване на общите части на многофамилните жилищни сгради като ремонт на покрив, фасада, освежаване на стълбищна клетка, въвеждане на енергоспестяващо осветление в общите части, конструктивно укрепване в случай на нужда и др. 

Броят на регистрираните сдружения на собственици в област Разград вече е 38, подписаните договори за целево финансиране са 20, а броят на жилищните сгради в областта със стартирали СМР са пет, уточняват от областната управа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама