Кметът на община Лозница свиква консултации за състава на СИК за предстоящите избори

18:11, 18 сеп 16 / Политика 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Лозница Айхан Хашимов свиква консултации за определяне на състава на секционните избирателни комисии за предстоящите президентски избори и референдум. Срещата ще се проведе на 27 септември от 10 часа в административната сграда на общината, съобщиха от общинската управа.

Покана за участие в консултациите е отправена до местните ръководства на парламентарно представените партии и коалиции и тези, които имат представители в Европейския парламент. Участващите в консултациите партии и консултации трябва да представят необходимите документи, съгласно изискванията на Изборния кодекс.

Със  заповед на кмета Айхан Хашимов са образувани 18  избирателни секции на територията на Община Лозница за произвеждане на 6 ноември избори за президент и вицепрезидент и национален референдум. Утвърдени са номерацията и адреса на изборните помещения, както и на две избирателни секции с номера - № 019 и № 20, образувани по реда на чл. 9, ал. 8 във връзка с ал. 6 от Изборния кодекс в ДВФУ -. Ловско и ЦНСТВХФУ - Крояч.

С друга заповед на кмета са определени и местата за поставяне на агитационни материали на територията на Община Лозница по време на предизборната кампания.  Агитационните материали да се поставят само на определените за тази цел места, гласи заповедта на кмета. Забранява се използването на държавен и общински транспорт за предизборна агитация, както на автобусни спирки и заслони. На сгради и огради, собственост на фирми и лична собственост, агитационни материали се поставят само с изричното съгласие на собственика.

Във връзка с произвеждането на президентски избори и на национален референдум е създадена организация за транспортиране в деня на изборите на гласоподаватели с увреждания, информират още от общинската администрация. Нуждаещите се могат да подават заявки до 6 ноември в община Лозница. От заявителите се изисква да посочат адреса, от който ще бъдат взети, и номера на секцията, в която ще гласуват.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама