Театърът в Разград открива сезона със спектакъл в памет на Пламен Панев

17:06, 19 сеп 16 / Култура 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Драматичният театър „Антон Страшимиров” в Разград открива новия си творчески сезон със спектакъла „Аз, досадникът”  по Франсис Вебер. Представлението е утре вечер от 19 часа в Общинския културен център. Спектакълът ще се играе в памет на директора на Театрално-музикалния център Пламен Панев, съобщиха от културната институция.

Режисьор на постановката е Богдан Петканин, който работи за пореден път с трупата на драматичния театър в Разград. Това е третото заглавие, което Петканин поставя на разградска сцена след постановките „Годеж” и „Петров”.

В новата продукция като гост- актьори участват Мариян Бачев и Александър Кадиев. На сцената ще се изявят и актьорите от трупата на разградския театър – Николай Сяров, Тихомир Благоев, Димитрина Гинева, Веселин Борисов и Филип Янев.

„Аз, досадникът” е един изключителен спектакъл, в който двамата невероятни актьори Мариан Бачев и Сашо Кадиев играят наемен убиец и самоубиец в две съседни хотелски стаи. Ралф (Мариан Бачев) подготвя убийството на ключов свидетел по съдебно дело. В съседната стая нещастно влюбеният Франсоа (Александър Кадиев) решава да се самоубие заради несподелените си чувства. Наемният убиец е професионалист, хладнокръвен и изпечен в занаята. Съседът му пък е без воля и здрав разум и дори не може да изпълни намеренията си. За сметка на това е неспасяем досадник. Палав психиатър, любопитно пиколо и неориентирано ченге допълват необичайния отбор в забавната комедия на Вебер, в която в крайна сметка всичко се върти около любовта. 

Билети за спектакъла се продават на касата на ОбКЦ-Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама