ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ в Разград спечели проект по програма „Еразъм + К 2“

09:23, 20 сеп 16 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Основно училище „Иван Сергеевич Тургенев“ в Разград спечели европейски проект по програма „Еразъм + К 2“ за международно партньорство и обмяна на опит между училища в Европа, съобщиха от ръководството на учебното заведение.

Основната цел на проекта е сформиране на училищен ученически парламент, където учениците придобиват управленски умения, развиват своята креативност и инициативност, учат се да бъдат по-отговорни и съпричастни.

Проектът е двугодишен, стартира на 9 октомври и включва редица разнообразни социални дейности.Основната тема, по която ще протичат срещите на учители и ученици в Полша, Кипър, Италия, България и Турция е „Вдъхновяване на училищата – вдъхновяване на учениците“.

В Полша и Кипър учителите ще се запознаят с инструментите за реализация на проекта, планиране и организиране. В Испания, заедно с ученици, ще организират „Фестивал на милосърдието“. „Моят живот в училище“ е темата на фестивала на училищните парламентарни дейности в Италия.

През март 2018 г., ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ в Разград ще бъде домакин и организатор на събития, озаглавени: „Игрите на баба и дядо“, „Световен ден на храните“ и „Как да бъдем Ван Гог“, като последното предполага среща с местен художник. Заключителният доклад по проекта ще бъде представен в Турция.

Стартирането на проекта подготвиха директорът на училището Милена Орешкова и преподавателят по английски език Айтен Кязимова, допълат от учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама