В Разград ще разработват Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение

18:15, 24 сеп 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложение да бъде разработена Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение в Община Разград ще разгледа на предстоящото си заседание Общинският съвет. Докладната с предложението е внесена от кмета д-р Валентин Василев.  

В документа се посочва, че съгласно изискванията на Закона за насърчаване на инвестициите е регламентирана специална държавна политика в областта на инвестициите, осъществявана във взаимодействие с органите на изпълнителната власт. Целта на тази регламентирана дейност е повишаване конкурентоспособността на българската икономика, подобряване на инвестиционния климат и създаване на нови и високопроизводителни работни места чрез административно обслужване в съкратени срокове, индивидуално административно обслужване, придобиване право на собственост или ограничени вещни права върху имоти- частна общинска собственост без търг или конкурс. Инвестиционните проекти с общинско значение се определят като клас В. Условията и редът за издаване на сертификат клас В трябва да бъдат регламентирани със специализирана общинска наредба, посочва в мотивите си кметът д-р Василев.

Съгласно Закона за насърчаване на инвестициите /ЗНИ/, кметът на общината е необходимо да разработи по решение на Общинския съвет наредба, с която да се регламентират условията и редът за издаване на сертификат клас В и прилагането на мерките, съгласно изискванията на Закона и правилника за прилагането му.

Ако Общинският одобри предложението за разработване на наредбата същата ще бъде внесена за обсъждане и приемане на заседанието на Общински съвет в Разград през октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама