Ансамбъл „Филип Кутев” с празничен концерт в Разград

07:30, 27 сеп 16 / Култура 25 850 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Празничен концерт на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ очаква разградчани на 28 септември от 19 часа в залата на НЧ „Развитие”.  Поводът е честването на 65 години от създаването на ансамбъла. Цената на билетите е 8,10 ,12 лева според мястото в салона. 

Концертът е изпъстрен с най-ярките песни, инструментални мелодии и танци, създадени през изминалите години. Авторските, както и автентичните народни песни, ще изпълват звуково, пластично и цветово сцената. 

Националният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” е създаден през 1951 г. от знаменития български композитор Филип Кутев, чието име носи днес. Ансамбълът представя в цял свят огромното многообразие на традиционната българска фолклорна култура в автентични, обработени или съчинени на базата на фолклора песни, танци, инструментални пиеси, обреди и обичаи.

С аранжиментите и авторските песни на Филип Кутев , както и с танците на Маргарита Дикова, се създава цяла една школа, залегнала в изкуството на фолклорните ансамбли в България, както и на сродните формации по света. От създаването си до днес  Ансамбъл “Филип Кутев” е изнесъл повече от 7000 концерта из цяла България, а също в Европа, Азия, Африка и Америка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама