Младежи ще даряват усмивки и послания за толерантност в Разград

11:40, 27 сеп 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тридневна кампания „Толерантен ли си” се организира в седемте общини на област Разград. Тя е част от младежки проект за интеркултурен диалог, финансиран от Фондация „Ана Линд”, съобщиха от Центъра на НПО в Разград, една от организациите-партньори по проекта.

Кампанията се подкрепя от областния управител на област Разград Манол Кившанов и се осъществява със съдействието на началника на Регионалното управление на образованието Атанас Дончев, чрез  училища в седемте общини на областта. Съмишленици на инициативата са доброволци и танцови формации.

В три последователни дни мултиплаерите от Сдружение „Център на НПО в Разград” ще посетят общо 12 училища на територията на областта. Предстоят срещи с младежите - доброволци в общините Кубрат, Завет, Лозница и Цар Калоян. В последният ден от кампанията - 28 септември, над шест разградски училища ще организират флашмоб, посветен на приятелството и усмивката пред сградата на новия театър.

Сборната точка на всички участници е кръговото движение в града - в начало на пешеходна зона. От там всички участници се разпределят в две групи, които се придвижват паралелно по пешеходна зона и улица „Св. Св. Кирил и Методий”. Двете групи тръгват организирано и заедно в 16.00 часа и се придвижват заедно до площада пред новия театър в града.

Основната цел на проекта е повишаване познаването, толерантността и разбирането между отделните културни общности в различните населени места на територията на България, включително бежанци чрез разнообразни  интеркултурни дейности, осъществявани от младежки мултиплаери, които работят на местно ниво.

Водеща организация в проекта е Фондация Национален алианс за работа с доброволци, а партньори са още четири организации - Центърът на НПО в Разград, Сдружение „Надежда” в Хасково, МИК - Разлог и „Арабис” - София

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама