Областен преглед на художествената самодейност на пенсионерските клубове се проведе в Разград

16:45, 27 сеп 16 / Култура 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разград бе домакин на Областния преглед на художествената самодейност на пенсионерските клубове. Проявата бе посветена на Международния ден на възрастните хора – 1 октомври и премина под наслов „Животът е чудесен с приятели и песен”.

В седмото издание на Областния на сцената на читалище „Развитите” със свои изпълнения се представиха повече от 360 участници  от 34самодейни състава към пенсионерските клубове и читалища в региона. Всички те доказаха, че за изкуството възрастта няма значение,предизвиквайки бурни аплодисменти и добро настроение на публиката. Най-възрастният участник в проявата бе Тодорка Йорданова от Исперих, а най-младият – 5-годишната Айше Ахмедова от Благоево. 

Гости на събитието, организирано от областния и общински съвет на съюза на пенсионерите, с подкрепата на община Разград бяха зам.-областният управител Виолета Тодорова и кметът д-р Валентин Василев. В поздравителния си адрес д-р Василев отбеляза, че денят на възрастните хора е създаден, за да може в още един момент от годината да им се напомни колко важни са те за нас. „Бъдете здрави, дерзайте и съхранявайте своя дух, защото вие сте нашето минало, заради което имаме нашето днес.“, допълни кметът.

Тодорова също приветства всички участници с послание за здраве, енергия и много радостни емоции, и връчи поздравителен адрес от името на Областния управител Манол Кившанов. В него той изразява своето уважение и дълбоко преклонение пред мъдростта и опита на възрастните хора, пред техния достоен живот и желанието да поддържат традициите, и да възпитават децата ни в истинските семейни  ценности. „Уверявям Ви, че ще направим всичко възможно, което е по силите ни, за да се чувствате добре, да Ви осигурим живота, който заслужавате, защото ние Ви го дължим. Защото Вие сте нашата опора, нашият стожер и съветник, нашият пътеводител към по-добро и светло бъдеще! Желая на всички Вас най-доброто, което заслужавате – много здраве, обич, внимание и дълги години достоен живот! Нека никога да не угасва пламъчето на щастие в очите Ви!”, се казва още в поздравителния адрес до хората от третата възраст.

Участниците бяха поздравени и от председателя на Областния и Общински съвет на съюза на пенсионерите Иванка Добрева. Тя сподели, че целта на Прегледа на художествената самодейност на пенсионерските клубове е той да стане ежегодно издание, да бъде популяризиран и най-вече, чрез него възрастните хора да се почувстват полезни и да намират място за изява.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама