Стоянка Донева - Якимова смени Милена Орешкова като общински ръководител на ГЕРБ в Разград

07:01, 28 сеп 16 / Политика 25 541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпълнителната комисия на ГЕРБ освободи като общински ръководител на ГЕРБ-Разград Милена Орешкова, съобщиха от партията. За временно изпълняващ тази длъжност е утвърдена Стоянка Донева - Якимова. Тя е фармацевт, собственик на аптека, областен клубен ръководител на Жени ГЕРБ-Разград.

Решението на ИК на ГЕРБ е от 26 септември. Освобождаването на Орешкова е съгласно чл. 36 т.15 от  устава на партията, който гласи, че „Изпълнителната комисия освобождава областните координатори, общинските ръководства, общинските ръководители и организационни секретари при неспазване решенията на Националното събрание и Изпълнителната комисия, несправяне с работата или по други причини, които по преценка на Изпълнителната комисия са основание за отстраняване от длъжност и назначава на тяхно място временно изпълняващи длъжността до избирането на нов ръководител”.

На въпрос по чие предложение и какви са мотивите за освобождаването на Милена Орешкова от длъжността общински ръководител на ГЕРБ-Разград Областният координатор на партията д-р Валентин Василев заяви, че не коментира решение на Изпълнителната комисия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама