Сдружение „Жанета” в Разград се включва в Националната седмица на осиновяването

08:52, 28 сеп 16 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сдружение „Жанета” в Разград ce включвa в Нaциoнaлнaтa ceдмицa нa ocинoвявaнeтo, кoятo се провежда в дните от 26-ти септември до 2-ри октомври. Проявата се opгaнизиpa oт Бългapcкaтa acoциaция „Оcинoвeни и ocинoвитeли”, съобщиха от разградската организация.

Целта на информационната седмица е чрез различни инициативи в страната  да се помогне на осиновените деца да не се чувстват различни, на родителите да знаят къде могат да намират помощ, подкрепа и обмяна на опит с други осиновители, както и консултация със специалисти. 

По повод  Националната информационна седмица за осиновяването днес в Разград ще бъде представен документалният филм за осиновяването "Триъгълник от любов". Прожекцията е от 13 часа в клуб „Зайо Байо”.

Филмът представя  лицата на осиновяването и техните житейски истории. За първи път, след 65 години тайна на осиновяването, пред камерата застават с личните си истории родители, осиновили деца, осиновени хора и биологични родители. Те представят осиновяването от гледна точка на неговия универсален символ - триъгълник, олицетворяващ връзката между детето, биологичните му родители и осиновителите.

Документалният филм "Триъгълник от любов“ е създаден по проекта на БАОО "Да не отхвърлим за втори път едно дете” по програмата "Вяра в децата и семейството", осъществен с подкрепата на Фондация "Лале" и Фондация ОУК. Той спечели наградата за "Проект на годината“ през март.

След филма е предвидена и публична дискусия на тема ”Осиновяването – мисия специална” - история и гледни точки относно осиновяването и промените в Семейния кодекс.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама