Партиите се споразумяха за състава на СИК на територията на община Разград

11:49, 29 сеп 16 / Политика 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представителите на местните ръководства на партиите и коалициите от 43-тото Народно събрание се споразумяха за разпределението на членовете и ръководствата в 68-те секционни избирателни комисии на територията на община Разград за предстоящите президентски избори и национален референдум. Консултациите бяха проведени днес от зам.-кмета на общината Галина Георгиева.

Девет от секциите в общината ще са с по пет членове, пет избирателни секции ще бъдат седемчленни, а в 54 СИК ще има по девет члена.

Общо в избирателните комисии ще работят 566 души, от тях 204 ще са в ръководството на комисиите, а 362 ще са членове на избирателните комисии.

Най-много представители в секционните комисии ще има ГЕРБ - 209, от които 68 са в ръководството. Представителите на БСП са 94, а ръководните постове са 36. ДПС ще има 75 членове, 28 от които ръководни длъжности. Представителите на Реформаторския блок в СИК ще са 57, 22 от които на ръководни позиции. Патриотичния фронт има 42 представители в избирателните комисии с 16 на ръководна позиция. Представителите на България без цензура ще са 35 с 13 ръководни места. Атака ще има 27 членове на СИК с 11 ръководни места, АБВ също ще има 27 членове на СИК и 10 души в ръководството на комисиите.



Без никакви възражения преговарящите се споразумяха и за броя на председатели, зам.-председатели и секретари в СИК. Най-много председатели ще има ГЕРБ - 23, БСП - 12, ДПС -10, Реформаторски блок - 7, Патриотичен фронт - 5, ББЦ- 4, Атака - 4 и АБВ - 3.

По предварителни данни, броят на избирателите в община Разград, които имат право да упражнят гласа си на предстоящите избори за президент и вицепрезидент и произвеждане на национален референдум на 6 ноември е 54 058.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама