През новата учебна година в община Разград ще има 33 маломерни и слети паралелки

15:29, 29 сеп 16 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През новата учебна година в община Разград ще бъдат разкрити 33 маломерни и слети паралелки в 10 учебни заведения на територията на общината. Докладната записка, представна от кмета д-р Валентин Василев бе обсъдена и гласувана единодушно от общинските съветници на днешното им заседание.

Tри слети паралелки ще има в ОУ “Елин Пелин” в Стражец. Първата от тях ще бъде с 11 ученици от първи и трети клас, втората – с 13 ученици от втори и четвърти клас и третата – със 17 ученици от шести и осми клас. Общият брой ученици в учебното заведение е 66.

Слети паралелки първи-втори клас с 13 ученици, трети-четвърти клас с 13 ученици и пети-седми клас с 13 деца ще има в ОУ “Д-р Петър Берон” в село Осенец. Ще бъдат сформирани и две маломерни паралелки в VI и в VІІI клас – с по 14 ученици. Броят на учениците, обучаващи се в училището е 67.

В ОУ „Отец Паисий” в Разград ще бъдат сформирани три маломерни паралелки в ІVб, , VІб  и VІІб класове. Общият брой ученици в учебното заведение е 243.

Маломерни са предвидени да бъдат и три паралелки в Спортното училище в Разград – в седми, девети и десети класове. Учащите в учебното заведение са 103. Също три паралелки под минимума – във втори, шести и осми класове ще бъдат разкрити и в ОУ „Г. С. Раковски” в село Раковски. Обучаващите се в школото са общо 135.  Три маломерни паралелки ще има и в СУ „Христо Ботев” в Разград. Под минимума са учениците в VІІа,  VІІб и Х клас. Общия брой на учениците в училището е 345 ученици. В ОУ “Кирил и Методий” в село Киченица ще бъдат сформирани две слети и две маломерни паралелки. Общият брой на децата в училището е 71.

Четири маломерни паралелки ще има в ОУ „Отец Паисий” в село Дянково, с общ брой ученици в училището 131. По десет ще са момичетата и момчетата в трети и седми класове, петокласниците ще са 17, а осмокалсниците - 13. Три маломерни паралелки ще има в ОУ „Ив. С. Тургенев” - Разград с общ брой ученици в училището – 278 и една в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Ясеновец с общ брой ученици в учебното заведение  200.

Съгласно закона минимумът на учениците в една паралелка от първи до четвърти клас е 16, а от пети до дванадесети клас – 18 ученици.Допускат се изключения от минималния брой на учениците, но не по-малко от 10 в паралелка или в слята паралелка от два класа с разрешение на финансиращия орган по мотивирано искане на директора на училището.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама