Общо 36 служители от общинската администрация в Разград са освободени от работа

19:15, 29 сеп 16 25 766 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От началото на мандата на новото ръководство до сега са освободени общо 36 служители от общинската администрация в Разград. Това каза кметът д-р Валентин Василев в отговор на отправено питане на групата общински съветници от БСП относно освобождаване от работа на служители от общинска администрация и звената към нея.

Като причини за освобождаването им д-р Василев посочи, че 10 служители са подали молби за напускане, пет са освободени поради пенсиониране и един работещ след придобиване право на пенсия. Двама от служителите са били в изпитателен срок и са освободени след срока на изпитване. Останалите 18 служители са освободени по предложение на работодателя за прекратяване на трудовото правоотношение срещу обезщетение.

Кметът посочи, че за обезщетения са изплатени общо за 2015/2016 година 64 821, 92 лева, в т.ч. за обезщетения за пенсиониране - 15 690 лева.

 На въпрос дали тези средства са предвидени в бюджета на общината д-р Василев заяви, че са били предвидени само средствата за пенсиониране, а останалите обезщетения се изплащат от планираните средства за трудови разходи.

 На свободните работни места са назначени шест държавни служители и 20 служители по трудови правоотношения, а десет работни места са свободни, каза още кметът. Той добави, че при назначаването на държавните служители се спазват разпоредбите на Закона за държавния служител, а за останалите Кодекса на труда.  

На въпрос на общинския съветник Елка Неделчева може ли да се освободят служители, които си вършат добросъвестно работата и дали един ръководител извън закона не трябва да се съобразява и с човешката страна на въпроса кметът каза, че законът освен, че му дава тази възможност, му дава и възможността да си сформира негов екип.

„Мисля, че след четири години при приключване на мандата никой от избирателите и жителите на града няма да питат койи са работили в общината, а ще питат какво е свършил кмета и екипа му”, допълни д-р Валентин Василев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама