Преизбраха Съвета на директорите на "Общински пазари - Разград"

21:17, 29 сеп 16 25 1043 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да бъдат преизбрани членовете на Съвета на директорите на "Общински пазари - Разград" ЕАД, гласува на днешното си заседание Общинският съвет. Докладната за преизбирането на Деяна Колева /изпълнителен директор/, Любомир Райчев и Метин Мутиш бе внесена от общинските съветници Митко Ханчев и Стоян Димитров.

В мотивите си общинските съветници посочиха, че от началото на мандата от септември 2011  година са отчетени много добри икономически и социални резултати, което в решаваща степен се дължи на доброто управление на Съвета на директорите. През последните пет години годишните финансови отчети на дружеството показват много добри резултати, а материалната база непрекъснато се обновява. През тези години успешно е въведена  и се експлоатират модерни съоръжения за закрит пазар,осигурени са добри условия зе дейността на търговците и удобства за гражданите. Според вносителите на докладната цялостната стратегия за управление на ръководството на „Общински пазари - Разград" ЕАД гр. Разград, безспорно е променила визията на дружеството.

Новият мандат на членовете на Съвета на директорите на „Общински пазари” – Разград е пет години. Те ще трябва на всяко тримесечие от годината, до 30 дни от приключването му да предоставят на Общинския съвет отчетите за дейността, за финансовото състояние и изпълнението на бизнесплана на дружеството. 

Брутното месечно възнаграждение на всеки от членовете на Съвета на директорите, на които няма да бъде възложено управлението ще бъде в размер на две минимални работни заплати.

На предишното заседание на Общинския съвет тази докладна записка не можа да влезе в дневния ред по извънредния способ. Така остана основната докладна, която предвиждаше освобождаване на досегашното ръководство на пазара и избирането на нов Съвет на директорите в състав: Александър Атанасов, Тодор Иванов и Метин Мутиш, като след две поредни гласувания тя не бе приета.

На днешното заседание на местния парламент докладната за преизбирането на ръководството на Общински пазари бе гласувана без никакви коментари, въпроси и становища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама