ДАЗД извърши проверка по сигнал в разградска детска градина

14:14, 30 сеп 16 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) извърши проверка в Детска градина  № 4 „Митко Палаузов” в Разград, съобщават от агенцията.

Проверката е по повод постъпил сигнал от Дирекция „Социално подпомагане”. В сигнала се съдържа информация, че от страна на ръководството на градината, са получени данни, че на 6 юни спрямо дете, по време на престоя му в детското заведение е упражнено физическо и психическо насилие от страна на детски учител.

Проверката е установила, че ръководството на Детска градина № 4 „Митко Палаузов” - Разград е положило необходимите действия с цел спазване на правото на детето. От проведените разговори и наблюдения се потвърждава информацията, за оказано физическо и психическо насилие от страна на учителка над дете в детското заведение, поради което директорът й е наложил дисциплинарно наказание „Забележка“, се посочва в съобщението.

Ръководството на детската градина е информирало ДСП/ОЗД – Разград, относно сигнала за физическо насилие над дете от страна на учител, след наложеното дисциплинарно наказание на учителката, тъй като не е отчетен риск за детето непосредствено след инцидента.

В хода на проверката е установено, че отдела за закрила на детето към Дирекция „Социално подпомагане” - Разград е извършил социално проучване и е консултирал родителите на детето за възможността детето да ползва социална услуга – работа с психолог в ЦОП Разград, с цел преодоляване на преживяното напрежение и стрес в детската градина.

За подобряване на организацията на работа и с цел гарантиране правата на децата, на директора на Детска градина № 4 „Митко Палаузов” - гр. Разград са дадени препоръки в насока, да се инициира среща с ДСП/ОЗД – Разград, на която да се обсъди и въведе по-добра комуникация между двете институции, а на служителите периодично да се припомнят индикаторите за физическо, психическо, сексуално насилие и неглижиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама