Цветан Цветанов: ГЕРБ ще издигне кандидат-президентска двойка, която може да носи отговорност

14:14, 01 окт 16 / Политика 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ние заставаме с лицата си и ще издигнем кандидат-президентска двойка, която може да носи отговорност. Това каза днес в Разград председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Той отбеляза, че разликата между ГЕРБ и останалите партии е, че ГЕРБ няма да издига за президент неразпознаваеми хора, които да бъдат използвани и след това изоставени. По думите на Цветанов кандидат-президентската двойка, която ще издигне ГЕРБ ще са достойни хора, които през последните десет години са били част от реалната политика, която е водила партията, достатъчно отговорни, имащи необходимия потенциал и качества. Според него, когато един човек се е доказал, трупал е необходимия опит, имал е възможност да се представи и хората да го изберат няма проблем той да бъде представен пред обществеността в последния момент и да направи една силна кампания в законоустановения срок.



Цветанов бе категоричен, силата на ГЕРБ е в политическата отговорност. “Валентин Василев, избран от ГЕРБ, е кмет на всички жители на община Разград. Той е в диалог с депутатите от ПГ на ГЕРБ и с изпълнителната власт и прави политики за развитието на региона. Има добра синхронизация с кметове на Шумен, Силистра и Търговище. ГЕРБ създаде силен отбор, който застава с лицата си пред хората, носи отговорност и се отчита за реално свършената работа. Това е силата на ГЕРБ”, каза Цветанов.

В отговор на журналистически въпрос, зам.-председателят на партията заяви, че ГЕРБ застава не зад партийно оцветени, а зад хора, които са доказали, че могат да работят в интерес на гражданите и в интерес на държавата. “ГЕРБ има своята идентичност и цели, има своя профил – целим да запазим евроатлантическите ценности. Нашият кандидат за президент ще бъде за върховенството на закона, за стабилността, за сигурността”, обясни Цветанов. Той подчерта, че за ГЕРБ спечелването на изборите не е самоцел, а победата ще гарантира продължаването на стабилното управление на правителството на Бойко Борисов.



Според Цветан Цветанов най-важното е да има реален политически дебат, който по думите му ще се очертае основно между ГЕРБ и БСП. “Българските граждани трябва изберат – дали искат да продължим да вървим по пътя на устойчивото развитие и стабилност, или по пътя на политическата конфронтация. Патентът на управлението на БСП е тежки кризи, които не могат да бъдат компенсирани години наред”, допълни Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ бе в Разград за откриването на регионалната политическа академия на Жени ГЕРБ. Форумът е под наслов „Толерантност в политиката-политика в толерантността“. На академията присъстват над 180 жени от Разград, Шумен, Силистра и Търговище.

По време на форума Цветанов подчерта, че силата на ГЕРБ е в толерантността, която се проявява в реалния политически живот през последните години у нас. По думите му, това определя политиките и в смесените региони, където партия ГЕРБ е единствената алтернатива. 

Зам.-председателят на ГЕРБ призова всички членове и симпатизанти на ГЕРБ да работят за победата на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ, като подчерта, че успехът на кандидатите на партията за президент и вицепрезидент ще бъде успех за всички. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама