Министър Николина Ангелкова посети Археологически резерват „Абритус“

16:44, 01 окт 16 / Култура 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С възможностите за развитие на културно-историческия туризъм в Разград се запозна днес ресорният министър Николина Ангелкова при посещението си в Археологическия резерват „Абритус”. Заедно с Ангелкова старините разгледаха кметът на Разград д-р Валентин Василев и областният управител Манол Кившанов.

По време на посещението на туристическия обект директорът му Иван Иванов показа крепостта и музейните експозиции, и разкри потенциала за развитието му.

Една от основните теми, които обсъдиха, бе популяризиране на археологическата местност и създаване на условия за генериране на икономически растеж в общината чрез туризма. Във връзка с това Ангелкова посочи, че Разград, както и регионите около него попадат в един от осемте маршрута, разработени от Министерството, като тук минават столиците и градовете на българските царе. Тя разясни, че страната се е насочила към дигиталния и онлайн маркетинг, работи се с водещи туроператори, като това цели увеличаване на потока на туристи, включително и за следващата година. Ангелкова аргументира тезата си с това, че през тази година сътрудничеството с тях е довело до ръст от 600 хил. туристи, очаква се тенденцията за увеличаването им през 2017 г. да се запази.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама