В общинските училища в Исперихско ще има 28 маломерни и две слети паралелки

07:33, 07 окт 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 28 маломерни и две слети паралелки ще има през новата учебна година в общинските училища в Исперихско. Това решиха на последното си заседание общинските съветници.

От общинския бюджет са осигурени допълнителни средства, в общ размер на 24 285,80 лв., извън определените по единните разходни стандарти за училищата в селата Китанчево и Тодорово,във всяко от които учениците са над 70. За обезпечаване на учебния процес в ОУ „Христо Ботев” в Китанчево ще бъдат осигурени  11 985,20 лв. за 80 ученици. Маломерните паралелки там са седем - от първи до осми клас, с изключение на шести.

За ОУ „Васил Левски” в Тодорово от общинския бюджет се отпускат допълнително 12 300,60 лв. за 71 деца. В учебното заведение има четири маломерни и две слети паралелки. Заедно в един клас ще учат 12 ученици от трети и четвърти клас, а другата слята паралелка ще бъде сформирана от общо 14 седмокласници  и осмокласници.

Други шест училища - ПГСС „Хан Аспарух”, ПГ „Васил Левски” и ОУ „Христо Ботев” в Исперих,  ОУ „Отец Паисий” в Подайва, ОУ „Христо Ботев” в Лудогорци и ОУ „Н.Й.Вапцаров” във Вазово, в които учениците са по над 70, няма да ползват допълнителни средства. Те ще се справят с обучението в маломерните паралелки в рамките на утвърдения им бюджет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама