РИК в Разград назначи секционните избирателни комисии в седемте общини на областта

19:47, 07 окт 16 / Политика 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната избирателна комисия в Разград назначи съставите на секционните избирателни комисии в седемте общини на областта във връзка с президентските избори и референдума, съобщи председателят на комисията Нергин Хамдиев.

За предстоящите на 6 ноември избори на територията на област Разград ще бъдат сформирани 195 избирателни секции, като броят на членовете, които ще работят в тях ще бъде 1603.

Всяка секционна избирателна комисия се състои от 5, 7 или 9 членове в зависимост от броя на избирателите в съответната секция.

Секционно избирателните комисии в община Разград ще са 68, в тях ще работят 566 души. В община Исперих ще има 37 избирателни комисии, в които ще бъдат ангажирани 309 представители на партии и коалиции. На територията на община Кубрат ще бъдат сформирани 31 СИК със 251 членове. Избирателните секции в община Лозница са 20 със 150 членове в тях. В община Самуил са назначени 16 СИК със 124 членове. В Завет са сформирани и назначени 14 изборни комисии, а броят на членовете в тях е 124. В изборния ден в най-малката община Цар Калоян ще работят 9 СИК със 79 членове в тях.

Районната избирателна комисия е утвърдила и списъците на резервните членове на СИК в общините в региона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама