ОУ „Васил Левски” в Разград се включва в Националната седмица на четенето

07:10, 09 окт 16 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ОУ „Васил Левски“ ще отбележи Националната седмица на четенето с богата програма от инициативи. Седмицата на четенето ще се проведе в периода от 10 до 14 октомври, съобщиха от учебното заведение. Инициативата се организира за втора поредна година от Министерството на образованието и науката и е част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността.

В проявите, организирани от ръководството и преподавателите от разградското училище ще участват всички ученици от първи до седми клас. Членовете на Клуб „Млади възрожденци“ от 5. „а“ клас ще разказват любими приказки на първолаците, а децата от 1 „в“ клас ще се включат в читателската щафета „Патилански приключения“, обявена от Фондация „Детски книги“. Децата ще четат книги за палавници и пакостници, като началото ще бъде поставено с „Малкият Никола“ от Рьоне Госини.

Инициативите на второкласниците ще бъдат посветени на 130-годишнината от рождението на детския писател Ран Босилек. Учениците ще четат любими приказки от Ран Босилек и ще рисуват илюстрации към прочетените произведения. Те ще се запознаят с любопитни факти от живота и творчеството на писателя.

В рамките на инициативата децата от третите класове ще даряват любими свои книги на библиотеката на училището, които после ще четат и разменят помежду си. Имената им ще бъдат официално вписани в Летописната книга за дарения.

Учениците от 4."а" и 4. "г" класове ще организират творческа работилница, посветена на 100 години от рождението на Роалд Дал, а четвъртокласниците от другите два класа ще четат откъси от произведения на Марк Твен.

За Националната седмица на четенето петокласниците от ОУ "Васил Левски" ще пишат съчинение на тема: „Моето лято“ и „Златна есен“, учениците от шестите класове ще се „забавляват с думите“, а за седмокласниците ще има работа с текст с цел повишаване на функционалната грамотност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама