Богдан Петканин е новият директор на Театрално-музикалния център в Разград

17:55, 12 окт 16 / Култура 25 909 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Режисьорът Богдан Петканин е новият директор на Театрално-музикалния център в Разград. Той е назначен със заповед на министъра на културата за временно изпълняващ длъжността директор на културния център до провеждането на конкурс. Промяната се наложи, след като преди месец почина досегашният директор на центъра Пламен Панев.

Петканин е поставял няколко заглавия на разградска сцена – „Годеж” от Светослав Минкович”, „Петров” от Евгений Еленин и „Аз, досадникът” от Франсис Вебер.

На първата си пресконференция днес новият директор на културната институция в Разград заяви, че сред основните приоритети в работата му ще бъдат привличането на млади актьори в театъра и включването на нови заглавия в репертоара.

Той отбеляза, че е поканил Борислав Чакринов, режисьор и дългогодишен директор на бургаския театър да постави нова пиеса на разградска сцена. Вероятно тя ще бъде поставена след Нова година. Отправил е и покана към руския хореограф-режисьор Сергей Никулчин да създаде спектакъл с танцьорите от сцена "Назъм Хикмет". За реализацията му директорът на разградския театър ще търси финансиране от Министерството на културата чрез проект.

Целта на новия директор на Театрално-музикалния център е трупата на театъра да бъде попълнена с повече млади хора, възпитаници на НАТФИЗ. Той подчерта, че ще използва всички възможности да привлече в най-близко време на поне двама-трима актьори, които да участват в новите заглавия, заложени в афиша на културния институт. Сред амбициите на новия директор е да привлече в театъра и млад режисьор. Като режисьор Петканин смята да постави комедия с гост-актьори от София, но това също ще стане след Нова година.

За Коледа театърът отново ще зарадва най-малките си почитатели със забавен спектакъл. Ще бъде поставена и още една детска пиеса, каза още Богдан Петканин. Предстои също съвместен концерт на Разградската филхармония с Георги Христов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама