Мила Михова спечели наградата за най-добро изпълнение на творба от Димитър Ненов

07:54, 13 окт 16 / Култура 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мила Михова спечели наградата за най-добро изпълнение на творба от Димитър Ненов в Шестия международен конкурс за млади пианисти. Музикалната проява, организирана от Министерството на културата, община Разград, Разградската филхармония и къщата-музей "Димитър Ненов" се проведе от 10 до 12 октомври. По регламент конкурсът се проведе в три тура. 

За наградите на конкурса се надпреварваха шестима пианисти. Участниците бяха оценявани от международно жури в с председател проф. Пламен Джуров и членове проф. Йовчо Крушев, проф. Ромео Смилков, Станислав Ушев и проф. Василий Лобанов от Русия.

По преценка на журито в тазгодишното издание на музикалната надпревара не бе връчена първа награда. С втора награда бяха отличени Петър Карагенов и Ангел Иванов, а трета награда бе присъдена на Сава Вутов.

Председателят на журито пожела на лауреатите на конкурса вдъхновение и много издръжливост в живота занапред.

Наградите на победителите бяха връчени от кмета на общината д-р Валентин Василев на галаконцерт в залата на Разградската филхармония, посветен на Деня на българската община. Д-р Василев пожела на пианистите да бъдат все така отдадени на публиката, да заразяват хората с любовта и усещането си за красивото и да постигнат още по-големи успехи както на родна, така и на чужда сцена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама