Цецка Цачева в Разград: Президентът трябва да олицетворява единството на нацията

21:43, 18 окт 16 / Политика 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
”Президентът трябва да олицетворява единството на нацията. Затова обаче са необходими гласовете на най-много български граждани. Изправяме се с вас очи в очи, за да могат нашите послания да стигнат до вас”, с тези думи се обърна към симпатизантите си в Разград кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева.



В препълнената зала на Общинския културен център Цачева подчерта, че България има нужда от стабилност, за да остане фактор на сигурност в региона и в Европа. „Във времена, в които сме изправени пред немалко препятствия и предизвикателства трябва да продължим с мъдрост да устояваме на политическите вътрешни интриги, да съхраним позитивния облик на страната. Силният глас на България трябва да продължи да се чува в европейските институции така, както в последните две години", каза още кандидатът за президент на ГЕРБ. Тя бе категорична, че правителството на Бойко Борисов и държавните институции работят в интерес на всички български граждани. Цачева подчерта, че правителството полага много усилия за охраната на границата ни – това защитава както българските граждани, така и гражданите на Европа. Цачева отбеляза, че България трябва да има активна и балансирана външна политика, основана изцяло на националния интерес. „Като президент аз ще насърчавам отговорните институции да продължат да работят в тази посока“, каза още тя.



Цачева отбеляза, че българската нация трябва да бъде единна и добави, че в дейността си като председател на Народното събрание и в личния си живот никога не е делила хората. Тя бе категорична, че като президент ще гарантира всичко, което се прави  в интерес на българските граждани, независимо дали живеят в страната ни или извън границите на България. Цачева каза още, че всички институции, политиците, местната власт са длъжни да създадат необходимите условия, за да може да се върнат българските граждани в страната.

Цачева обясни, че неин приоритет като президент ще бъде насърчаването на реформата в съдебната власт и в образованието.  „Като майка и като жена аз дълбоко вярвам, че само образована нация от грамотни и компетентни хора може да направи така, че родината ни да просперира”, отбеляза тя.



Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев заяви, че енергията на хората, с които се срещат всеки ден в страната, им дава сили и увереност, че на 6-ти ноември България ще има първата жена президент – Цецка Цачева.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ е единствената национална отговорна партия, която представлява всички граждани от всички населени места. “Ние противодействаме на популизма на тези, които искат да противопоставят хората по етнически принцип. Защитаваме интересите на всички български граждани както в Народното събрание, така и в Общинските съвети в страната. В ГЕРБ има много достойни общински съветници, в ПГ на ГЕРБ има и депутат, който е български мюсюлманин. Няма да позволим на никого да прави опасни игри и да предизвиква етническо напрежение в страната“, подчерта Цветанов. По думите му, някои партии имат голяма вина разделянето на българските граждани по етнически принцип.



Цветан Цветанов заяви, че силният отбор на ГЕРБ променя България към по-добро. „Силата ни е, че противодействаме на манипулациите на опонентите ни чрез срещи с граждани от цялата страна лице в лице. Кампанията на ГЕРБ е най-доброто оръжие срещу популизма, защото с работата си ние градим доверие, ние правим реални политики за хората“, посочи той. Цветанов даде за пример обновения път Попово-Разград. „Скоро и пътят Разград-Търговище ще бъде напълно различен. Силата на правителството на ГЕРБ е, че изпълнява ангажиментите си, увеличава приходите в бюджета и намалява дефицита, за да може да се подобрява инфраструктурата дори в най-малките населени места“, обясни председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

Цветан Цветанов подчерта, че депутатите, общинските съветници и кметовете от ГЕРБ поставят проблемите на хората пред изпълнителната власт и така се намират правилните решения. Зам.-председателят на ГЕРБ коментира още, че БСП използва трибуната на парламента за популизъм, защото не могат да правят активна кампания сред хората, каквато прави ГЕРБ. Той благодари на жителите на Разград за подкрепата към ГЕРБ в последните десет години.

Предизборната обиколка на Цецка Цачева и Пламен Манушев в област Разград стартира от кубратското село Юпер. По стара българска традиция кандидатът за президент и кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев, придружавани от областния координатор на ГЕРБ д-р Валентин Василев бяха посрещнати с хляб и сол.

"Всеки български гражданин има нужда от сигурна и спокойна държава" каза кандидатът за президент Цачева по време на срещата с жители на селото и допълни, че мирът, стабилността и сигурността са техният основен акцент. Тя изтъкна, че като председател на Народното събрание никога не е делила колегите си на етнос и партийна принадлежност, и смята да продължи с това отношение към всички жители на държавата.



Предизборната обиколка на Цачева и Манушев продължи с посещение на град Кубрат. "След цели 70 години успяхме да разбием монопола на две партии, които работеха само за себе си, а не за хората. Радвам се, че заедно успяхме да разбием статуквото и да имаме десен кмет." С тези думи областният координатор на ГЕРБ Разград д-р Валентин Василев откри предизборната среща на кандидатите за президент и вицепрезидент с жители и гости на града. Той подчерта, че е работил с Цецка Цачева и Пламен Манушев в Народното събрание и знае, че те притежават всички качества да бъдат истински обединители на нацията.

 „Единственият път на развитие на България е европейският”, подчерта Цецка Цачева по време на среща с жители на село Свещари.  „Не трябва да позволяваме да бъдем отклонени от този път на развитие, защото целта на дедите ни е била да сме правова държава, редом с другите европейските страни“, каза кандидатът на ГЕРБ за президент. Тя подчерта, че е излъчена от единствената партия, която не е влизала в договорки с никого, защото работи в полза на своя единствен работодател - народът.



На среща с жители на село Подайва Цецка Цачева заяви, че правителството на Бойко Борисов работи за всички български граждани и това се вижда. Тя отбеляза, че  най-добрият пример за политиката на правителството за развитие на регионите е асфалтираният път между село Самуил и село Подайва, който бе открит лично от премиера Бойко Борисов.

„Единството на нацията е моят основен приоритет като президент на България. Ако ни гласувате доверие, ние с вицеадмирал Пламен Манушев ще бъдем гарант, че страната ни ще продължи да бъде фактор на сигурност и стабилност на Балканите, в Европа и в света”. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред жителите на Исперих.



Областният координатор на ГЕРБ и кмет на Разград Валентин Василев отбеляза, че съвместната работа на структурите на ГЕРБ и държавните институции са показали резултат и затова хората в област Разград са избрали да поемат по нов път. „Доказателството сме ние – кметовете на Разград, Исперих и Кубрат. Ще работим с всички сили, за да оправдаем подкрепата ви. Благодаря на Гюнай Хюсмен и на Михаил Тодоров – депутати от Разград, които също са до всички жители на областта. Само заедно – правителство, кметове, депутати и общински съветници можем да работим за благоденствието на хората в региона. За да сме силни и да продължим по същия път на развитие, трябва да подкрепим Цецка Цачева и Пламен Манушев за президент и вицепрезидент на България. Те са почтени хора, мислят за гражданите и са готови да работят за националното единение“, подчерта кметът на Разград Валентин Василев.



Народният представител от Разградска област Гюнай Хюсмен призова жителите на Исперих да подкрепят кандидат-президентската двойка на ГЕРБ с номер 17 в бюлетината на 6-ти ноември. "Да не се делим на българи, турци или роми. Днес всички сме на площада в Исперих, за да подкрепим Цецка Цачева и Пламен Манушев за президент и вицепрезидент на България", заяви Хюсмен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама