Обявиха победителите в шестото издание на конкурса „Да на красотата” в Разград

15:28, 20 окт 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На пресконференция днес бяха обявени победителите в шестото издание на конкурса „Да на красотата” в Разград. Организатори на инициативата са Федерацията на жените, съвместно с общинската администрация. 

Зам.-кметът Галина Георгиева благодари на комисията за ползотворната работа и за усилията, които е вложило при излъчване на победителите.

Председателят на федерацията Любка Стоянова обясни, че през месеците юни и септември комисията от представители на общината и федерацията е извършила оглед на над 60 къщи, жилища, заведения и училища и определила победителите в различните категории. 

Победители в категорията „Най-красив двор" са собствениците на къщите, намиращи се на ул. „Софроний Врачански” и ул. „Янтра” № 24. На второ място са  класирани дворовете на къщите на ул. „Добровска” № 36 и ул. „Перистър” № 45 , а на трето – тези на ул. „Витоша” № 14 и ул. „Отец Пайсии” № 5.

Най-красиви балкони имат живущите в къщата на ул. „Гаврил Кръстевич” № 19. Две са вторите места, определени от комисията – за балконите на къщата на ул. „Ангел Кънчев” № 5 и на апартамента на ул. „Бели Лом” № 58, ет.8. На трето място са класирани зацветените тераси на апартаментите №16 в бл. „Пирин” на ул. „Бели Лом” № 32, и на бл. „Млади семейства” № 1, вх. В.

В категория „Най-добре поддържан цялостен блок” наградата се връчва на живущите на ул. „Свети Климент” № 24 и в бл. „Етър” № 4, вх. А.

На първо място в категорията „Най-добре зацветени площи пред фирми и организации” комисията класира „Дая – Мери Транспорт” ЕООД. На второ и трето място са Счетоводна къща „Домина” и Неправителствената организация „Кармен”.

Механа „Хаджи Николов Хан” и заведение„Капанец” получават отличията за най-красива лятна градина на заведение, а наградите за най-красив двор на детска градина или училище се присъждат на Центъра за подкрепа за личностно развитие - ЦУТНТ и Детска градина № 5 „Незабравка”.        

По традиция наградите на победителите, осигурени от община Разград ще бъдат връчени на благотворителния концерт, организиран от Федерацията на жените по случай Деня на християнското семейство. Той ще се състои на 17 ноември от 18.00 ч. в залата на стария театър.

Половината от средствата, събрани от концерта, ще се дарят за лечението на Борислава Колчагова, която пострада тежко при катастрофа през август 2014 година. След няколко месеца в състояние на кома и благотворителни кампании на много добри хора, осигурили средства за рехабилитации, момичето днес е в инвалидна количка, но се нуждае от средства за физиотерапия. Останалата част от парите ще бъдат предоставени за възстановяване на надгробната паметна плоча на първата българска поетеса Станка Николица Спасо-Еленина и на сина й Григор Попов- виден общественик и журналист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама