Свидетел по дело срещу бившия кмет на Исперих получи осъдителна присъда за лъжесвидетелстване

16:36, 20 окт 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившия кмет на исперихското село Малък Поровец Илия Тодоров получи осъдителна присъда за лъжесвидетелстване. Наказанието „Пробация” е постановено след споразумение между Районната прокуратура в Разград и 53-годишният мъж, след като той се призна за виновен по всички факти и обстоятелства в обвинителния акт, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.  

Пробационните мерки включват задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмично за срок от 6 месеца, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител, също за срок от 6 месеца.

Тодоров е предаден на съд за лъжесвидетелстване от Районната прокуратура в Разград. На 13 ноември 2013 год. пред състав на Разградския окръжен съд като свидетел по наказателното дело срещу кмета на Исперих Адил Решидов устно съзнателно потвърдил неистина, че на 5 октомври 2008 г. в село Малък Поровец имало силна буря и силен дъжд, от което пострадала къщата му, намираща се във високата част на селото.

В хода на предварителното производство срещу Решидов подсъдимият заявил, че щети по къщата му не са причинявани от природно бедствие нито през 2008 г., нито през която и да е друга година. Въпреки това пред състав на съда бившият кмет на Малък Поровец решил да лъжесвидетелства в полза на подсъдимия Адил Решидов, който вече е с влязла в сила присъда за разпореждането с бюджетни целеви средства не по преднaзначение в размер на 365 359 лева.

Одобреното споразумение е окончателно и има силата на присъда, допълват от Апелативната прокуратура във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама