БЧК - Разград започва предоставянето на нераздадените хранителни продукти от втори транш в областта

07:32, 21 окт 16 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица, от днес БЧК – Разград започва поетапно раздаване на неразпределените на втори транш хранителни продукти допълнително включени в програмата уязвими граждани. За област Разград подпомогнатите лица ще бъдат 520, съобщават от хуманитарната организация.

Всички допълнително включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане лица ще получат по една кутия грах,  гювеч – 1 кутия, месна консерва-3 кутии, консерва риба – 3 кутии, фасул-3 кг, мед – 1 кутия, бисквити – 2 оп., вафли – 2 кутии, ориз – 4 кг, булгур – 1 пакет, лютеница-2 кутии, доматено пюре – 1 кутия.

В допълнителните списъци на АСП са включени следните категории граждани:  лица и семейства, които поради нисък доход или липса на доход не са в състояние да посрещнат свои основни жизнени потребности, в т. ч. и лица и семейства в тежка социална ситуация и с ниски доходи, които са получили еднократна помощ за задоволяване на инцидентно възникнали потребности; лица и/или групи от лица, ползващи социални услуги резидентен тип или в общността; лица от уязвими групи – граждани на трети страни, по смисъла на § 1, т. 17 от допълнителните разпоредби от Закона за убежището и бежанците. 

Раздаването ще се извърши от служители и доброволци на БЧК в обособените за целта пунктове, като всеки правоимащ, включен в допълнителните списъци ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Раздаването на продуктите в областта ще продължи до 11 ноември, като за град Разград то стартира от днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама