МВР в Разград ще съдейства на гражданите да имат валидни документи за самоличност, за да упражнят правото си на глас

18:34, 21 окт 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Звената "Български документи за самоличност" при Областната дирекция на МВР в Разград ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност да упражнят правото си на глас в деня на изборите, съобщават от полицията.

 На граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено съответното удостоверение. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 4 ноември, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват. Необходимо е те лично да подадат искане в областните дирекции или районните управления на полицията за дните от 1 до 5 ноември 2 от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 6 ноември от 08.30 ч. до 19.00 ч.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. В случай на подадено такова, удостоверение може да се издаде във всяко Районно управление или областна дирекция, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

За упражняване правото на глас за президентските избори и за референдума се издава едно общо удостоверение, а за частичните избори за кметове се издава отделно удостоверение, уточняват от ОД на МВР.

В случай на провеждане на втори тур на избори президент и вицепрезидент и на частични избори за кмет ще се издават нови удостоверения от 08 ноември съгласно описания по-горе начин и време.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама