Даяна Гиргинова с втора награда от голям международен фестивал

07:16, 22 окт 16 / Култура 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Талантливата възпитаничка на Музикална школа „Илия Бърнев“ към НЧ „Развитие-1869“ в Разград Даяна Гиргинова се завърна с награда от голям международен фестивал. В оспорвана надпревара с млади изпълнители от три континента тя завоюва призовото второ място в първото издание на международния фестивал „Ангелски гласове“ в Белград, съобщи Любомир Илиев, секретар на НЧ „Развитие-1869“.

Първата позиция е присъдена на участничка от страната домакин Сърбия.

Освен чудесното класиране, Даяна е обрала овациите на публиката и е привлякла вниманието на много специалисти и мениджъри. Тя е получила покани за участие в още четири международни конкурса догодина – в Италия, Словения, Турция и в България, като в последния тя ще може да се включи щом навърши пълнолетие през лятото на следващата година.

 Възпитаничката на музикалните педагози Надежда Радославова и Андреан Маджаров спечели правото да пее в Белград благодарение на наградата „Гранд При София“, която завоюва през септември, тази година, в нашата столица. „За мен участието в „Ангелски гласове“ бе невероятно изживяване. Щастлива съм от успеха, който постигнах. Много съм доволна и от контактите, които установих и възможностите, които се отварят пред мен“, разказа гласовитата красавица. Тя е убедена, че ще може да участва в поне три от конкурсите, за които има покани, след триумфа в столицата на Сърбия, допълват от НЧ „Развитие-1869”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама