Веселина Милушева е новият носител на наградата "Никола Икономов"

16:20, 25 окт 16 25 600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дългогодишната учителка по руски език и краевед-изследовател Веселина Милушева Стефанова от Разград е новият носител на наградата "Никола Икономов". Номинацията й бе одобрена днес единодушно на заседание на Общинския съвет. Отличието й се присъжда за дългогодишна професионална, изследователска, краеведска и обществена дейност по значими за региона теми. Тържественото връчване на отличието ще стане на 28 октомври на юбилейния концерт по повод 80-годишнината на Александър Христов, посветен на 1-ви ноември – Ден на народните будители.

 Наградата на името на Никола Икономов се връчва два пъти годишно - по случай Деня на народните будители и по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. С нея се удостояват творци и дейци на културата и образованието, учители, научни работници, юристи с принос към популяризиране на културния живот и културно-историческото наследство на Разградския край.

Веселина Стефанова е родена в с. Никола Козлево, Шуменско. Вече 42 години е учител по руски език в няколко училища в региона. През годините ръководи кръжок "Краезнание", завежда музейната сбирка в Комитетската къща в с. Пороище. Обществената дейност, краеведските изследвания и кореспондентска дейност в местен и централен печат на Веселина Милушева Стефанова включва изследователска работа за живота и ролята на полк. Андрей Густавович Принтц за Освобождението на България, отразена в редица публикации.

Председателят на Общинския съвет надежда Радославова заяви, че Милушева е достоен учител, който продължава да бъде търсен и уважаван. Тя подчерта, че през този мандат Общинският съвет ще върне лустрото и стойността на наградите, които гласува, които презминалия мандат са били загубили стойността си поради многобройните предложения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама