Приеха Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение в Община Разград

16:26, 25 окт 16 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наредба №28 за насърчаване на инвестициите с общинско значение в община Разград прие на днешното си заседание местният парламент. Докладната бе внесена от кмета на общината д-р Валентин Василев.

С наредбата се определят условията и редът за насърчаване на инвестициите с общинско значение за община Разград, за издаване на сертификат клас В и прилагането на мерките за насърчаване на инвестициите.

Основните цели, които се поставят са повишаване конкурентоспособността на икономиката на общината, чрез нарастване на инвестициите за научни изследвания, иновации и технологично развитие в производства и услуги с висока добавена стойност при спазване принципите на устойчивото развитие, подобряване на инвестиционния климат и създаване на нови и високопроизводителни работни места.

Сертификатите клас В ще се издават от кмета на общината. А от своя страна администрацията, съгласно Закона за насърчаване на инвестициите, ще осигурява индивидуалното им обслужване, включително и със съкратени срокове при предоставяне на услугите, както и право на собственост върху общински имот без провеждането на търг.

Очаквани резултати от приемане на Наредбата са възможност проектите с общинско значение да се насърчават, като инвестиции клас В, подобряване на инвестиционния климат в общината и въвеждане на ефективни мерки за контрол и отговорности на инвеститорите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама