В 15 секции в област Разград ще се гласува машинно на предстоящите избори

11:32, 26 окт 16 / Политика 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В общо 15 секции от три общини в област Разград ще се гласува машинно на предстоящите избори на 6 ноември, съобщиха от областната администрация. 11 са секциите в община Разград, в които ще има възможност да се проведе машинно гласуване и по две общините Исперих и Цар Калоян.

ЦИК със свое решение ще определи специални правила за провеждането и начина на машинно гласуване, което ще се публикува на интернет страницата на комисията, а също така, ще бъде раздадено и ще бъде на разположение на съответните СИК определени за машинно гласуване, наред с другите изборни книжа и материали.

Общият брой на избирателните секции в област Разград е 201 /вкл. с подвижните секции/.

Одобреният тираж на бюлетините за отпечатване за национален референдум за областта е 146 000, а  за изборитеза президент и вицепрезидент на републиката, с -  152 400.

Изборните книжа за произвеждане на национален референдум на 6 ноември  ще пристигнат в Разград на 28 октомври /петък/, а за избори за президент и вицепрезидент на републиката – на 31 октомври /понеделник/. Съвместно с РИК, изборните книжа ще се раздават на общините на 4 ноември сутринта, съгласно утвърден график.

На 27 октомври, от 10,30 часа в сградата на община Разград, ст. 102, членове на Обучителното звено на ЦИК ще проведат дистанционно обучение на РИК и представители на Областна администрация Разград, общинските администрации, други заинтересовани институции и участници в изборния процес, по предварително оповестен график и утвърдена програма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама