Община Кубрат чества Деня на будителите с полагане на цветя и спектакли

11:22, 28 окт 16 / Култура 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С тържествена церемония и тетрални постановки днес, Община Кубрат ще отбележи 1 ноември – Деня на народните будители, съобщиха от общинската администрация. Церемонията по поднасяне на венци и цветя ще се състои от 12 часа на площад “Възраждане”. 

По-рано през деня, от 10 часа в ритуалната зала на читалището актьорите от Хасковския драматичен куклен театър ще представят пред малчуганите от детските градини в града спектакъла „Как се лекува лъвски страх”. Заедно с актьорите малките зрители ще се потопят в атмосферата на слънчева Африка, в ритъма и мистиката на Черния континен.

В 12.30 часа в салона на НЧ „Св.Св.Кирил и Методий” ще гостува шуменския театър с постановката “Пипи Дългото чорапче“. Как се става „нещотърсач” и защо „светът е пълен с чудни неща и има нужда някой да ги намери”, ще разкрият за децата от началния курс актьорите от театъра.

В 18 часа отново в салона на читалището Русенският драматичен театър ще представи спектакъла “Женско царство”. Това  е една от най-популярните пиеси на големия български комедиограф  Ст. Л. Костов. Размяна на местата на работата и дейностите в живота - мъжете да вършат женските работи, а жените мъжките в едно българско село става повод да се създадат крайно смешни ситуации, в които героите стават абсурдно глупави. Идеята, че всеки трябва да тежи на мястото си, да върши това, с което природата го е дарила и най-после, че властта се управлява от стойностни, а не „измислени хора”, се внушава с блестящото комедийно майсторство на Ст. Л. Костов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама