Евродепутатът Филиз Хюсменова дари средства за библиотеката на читалище „Делиорман 2014” в Разград

14:59, 01 ное 16 / Култура 25 611 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Евродепутатът Филиз Хюсменова дари средства за най-младата културна институция в Разград - Народно читалище “Делиорман 2014 г.”.  По повод Деня на народните будители и две годишнината на читалището, тя подпомогна библиотеката в него за закупуване на стелажи за книги, които до този момент няма къде да се съхраняват, съобщиха от информационния център на евродепутата в Разград.

НЧ „Делиорман 2014” наскоро се сдоби с помещение от 384 кв.м., където ще се развиват и съхраняват културни традиции и обичаи, характерни за Лудогорието.

Хюсменова е отбелязала, че надява читалището да се превърне в мултикултурното средище на Община Разград, единствено по рода си, в което да се провеждат културни събития на всички етноси в Лудогорието. Тя е посочила още, че книгите са прозорец към света, книгите са носител на знанието, на човешкото в човека, на мъдростта на старите хора и любовта към живота на младите. Затова библиотеката е толкова необходима на тази млада културна институция е допълнила евродепутатът.

След изграждане на библиотечните стелажи, Европейските информационни центрове на Филиз Хюсменова ще проведат кампания за набиране на книги за малки и възрастни читатели, посочват от информационния център на евродепутата.

Председателят на НЧ ”Делиорман 2014 г.” Хабибе Расим е благодарила на Хюсменова за жеста, който тя е направила в този светъл празник на будителите и послучай втория рожден ден на културно – просветната институция, поставяйки началото на най-важния инструмент на един нов културен дом – библиотеката . Расим е посочила, че библиотеката няма да е обикновено хранилище на българската книга, а ще даде възможност да се съхрани националната и европейската културна памет. Тя ще бъде отворена към българските граждани от различни етноси, за да бъде генератор на духовност и интелектуална свобода, е допълнила председателят на разградското читалище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама