Научна конференция с международно участие ще се проведе в Разград

15:08, 03 ное 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Научна конференция с международно участие ще се проведе в Разград. Форумът под наслов „Интелигентната специализация – иновативна стратегия за регионална икономическа трансформация” ще се състои на 4 и 5 ноември в хотел "Централ”. 

Организатори на събитието са Филиалът на Русенския университет „Ангел Кънчев” в Разград, Дома на науката и техниката, Съюза на учените в България – клон Разград, Регионалния академичен център на БАН, съобщи директорът на Филиала доц. Станка Дамянова.       

Тематичните направления на форума са в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии. Ще бъдат  представени два пленарни доклада и 52 научни доклади с актуална научна и производствена тематика. Авторите на най-добрите доклади по секции ще бъдат отличени с Грамота и Кристален приз на Ректора на Русенския университет.

В конференцията ще участват професори, доценти и научни работници от сродни университети в България, Румъния, Украйна, Русия, Македония. В заседанията ще се включат и представители на фирми от региона, работещи в областта на химичните технологии, биотехнологиите  и хранителни технологии.

Официалното откриване на форума е утре от 11 часа. Гости ще бъдат народният представител Михаил Тодоров, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, кметът д-р Валентин Василев, ръководството на Русенския университет, представители на фирмите, с които си сътрудничи Филиалът в Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама