Международна конференция в областта на биотехнологиите започна в Разград

13:55, 04 ное 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Научна конференция с мeждународно участие започна днес в Разград. Организатор на двудневния форум „Интелигентната специализация - иновативна стратегия за регионална икономическа трансформация” е Филиал - Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев”.  Съорганизатори са Дома на науката и техниката, Регионалния академичен център на БАН и Съюза на учените в България - клон Разград.       

Форумът бе открит от директора на Филиала доц. Станка Дамянова, която пожела успех на участниците и ползотворна работа на конференцията.

Приветствие към участниците отправи и кметът д-р Валентин Василев, под чийто патронаж се провежда събитието. Той поздрави организаторите за престижния форум и заяви, че е удовлетворен от факта, че необходимостта учени от страната и чужбина ежегодно да се срещат и обменят идеи и опит е наложило конференция като тази да се провежда в град, в който са развити  биотехнологичната и хранителната индустрия.

На добър час  и успешно представяне на участниците пожела и заместник-ректорът на Русенския университет проф. д-р Диана Антонова.

Сред официалните гости на откриването на традиционната конференция бяха народният представител Михаил Тодоров и председателят на Общинския съвет Надежда Радославова.

Работата на конференцията започна с представяне на два пленарни доклада от проф. д-р Елеонора-Михаела Унгуреану от Политехническия Университет в Букурещ и предприемача от Разград Мартин Нешев, който представи доклад за приложението на гъбените прахове при производство на храни за бързо готвене.

В рамките на форума ще бъдат представени и 50 научни доклади в две секции - „Химични технологии“ и „Биотехнологии и хранителни технологии“. Автори на научните трудове са професори, доценти и научни работници от университети в София, Бургас, Пловдив, Ямбол, Сливен, Габрово, Стара Загора и др. , както и учени от Румъния, Украйна, Македония, Русия и Испания. 

Закриването на конференцията е утре от 11.30 часа, а авторите на най-добрите доклади доклади по секции ще бъдат отличени с Грамота и Кристален Приз на Ректора на РУ”Ангел Кънчев”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама