С връчване на награди завърши научната конференция на Русенския университет Филиал-Разград

17:25, 05 ное 16 25 574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С връчване на Кристални призове завърши традиционната научна конференция на Русенския университет Филиал - Разград. Двудневното събитие с международно участие бе организирано съвместно с Дома на науката и техниката, Регионалния академичен център на БАН и Съюза на учените в България – клон Разград.  

Участници в конференцията бяха професори, доценти и научни работници от университети в България, представители на научни организации от Румъния, Украйна, Македония, Русия, Испания, които работят по общи проекти с преподавателите от Филиала в Разград. В заседанията се включиха и представители на фирми от региона, работещи в областта на химичните технологии, биотехнологиите  и хранителни технологии.

По време на форума бяха представени два пленарни доклада и 52 научни доклади с актуална научна и производствена тематика. Авторите на най-добрите  доклади по секции бяха отличени с Грамота и Кристален приз „The Best Paper” на Ректора на Русенския университет. Наградите връчи директорът на Филиала доц. Станка Дамянова.

 В секцията „Биотехнологии и хранителни технологии“ отличието получи македонеца Гьоре Наков, който от тази учебна година е асистент във Филиал Разград за доклада си за брашното от лимец.  Вторият отличен доклад в тази секция бе свързан с анализа на добавките в безалкохолните напитки. Наградата бе връчена на ръководителя на колектива, подготвил анализа - главен асистент във Филиал Разград Марийка Георгиева.

В секция „Химични технологии“ бяха отличени докладите на научните колективи, ръководени от Ганка Колчакова и Тодор Михалев от университет ”Проф. д-р Асен Златаров”- Бургас.

Доц. Станка Дамянова поздрави авторите на най-добрите доклади и благодари на участниците във форума. Тя пожела на всички да се реализират успешно в направленията, в  които работят и да отнесат добър спомен от съвместната работа. Статиите, представени на конференцията, ще бъдат издадени в сборник, който ще може да бъде видян и онлайн.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама