В спокойна обстановка започна изборният ден в област Разград

08:16, 06 ное 16 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изборният ден в област Разград започна нормално, отвориха врати всички секционни избирателни комисии в региона, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Нергин Хамдиев. Обстановката е спокойна, досега няма съобщения за нарушения на обществения ред. В деня за размисъл е постъпила една жалба, в която разградчанин сигнализирал за несъответствие на имената на гласоподавател и за опит за купуване на глас. Сигналът му е пренасочен по компетентност към Областната дирекция на МВР.

На територията на областта има 202 секционни избирателни комисии, като една от тях е в следствения арест. За машинно гласуване са определени 15 секции в региона, като 11 от тях са в община Разград и по две в общините Исперих и Цар Калоян. В общините Кубрат и Цар Калоян хората с увреждания ще могат да гласуват в подвижни избирателни урни.

Общо 138 631 са избирателите от област Разград, които  ще могат да упражнят правото си на глас на изборите за президент и визепрезидент и национален референдум.

Седем социологически агенции ще наблюдават днешния изборен ден в региона.

В Окръжната прокуратура в Разград и в трите районни прокуратури на територията на областта през целия изборен ден ще има дежурни прокурори, които ще работят по евентуално подадени сигнали за нарушения.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама