Терапевтът Желяз Турлаков ще проведе срещи с млади хора от Разград

07:30, 22 ное 16 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
  По покана на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Разград, Желяз Турлаков - ръководител на терапевтична общност „Ново начало”, заедно с младежи, преминали успешно през рехабилитационна програма за зависими, ще гостуват на 23 ноември в лудогорския град. Те ще проведат две информационни срещи - дискусии по темата „Разговор от първо лице. Истината за наркотиците”, съобщиха от общината.

Първата е с ученици от четири гимназии от града и ще се състои от 13 часа. Втората среща е с представители на институции, имащи отношение по проблема, заедно с родители и директори от училищата и е от 15.00 ч. в залата на 11 етаж в сградата на Община Разград.

Желяз Турлаков е бил наркозависим, но успява да се излекува и сега е посветил живота си да помага това да не се случи и с други. Той е основател и ръководител на общност „Ново начало”, завършил е философия, клинична – социална работа, специализирал е групова анализа в университета „Зигмунд Фройд” във Виена, асистент е по психодрама. Срещите с него винаги са интересни, заради задълбочените анализи, сериозното отношение към проблематиката, засягаща децата и младежите и превенцията на употребата и злоупотребата на наркотични вещества.

Терапевтична Общност „Ново начало" е програма за рехабилитация на зависимости и е част от дейностите на фондация „Общност Ново начало", член на европейската федерация на терапевтичните общности (EFTC). „Ново начало" е пионер в областта на психо-социалната рехабилитация в България и съществува от 2005 г. Структурата и дейностите на общността са насочени към пълната промяна на зависимото поведение и са доказали своята ефективност през годините.

Чрез срещи със специалисти по темата „наркомании” и хора, преминали през трудната битка за преодоляване на зависимостта към дрогата, Общински съвет по наркотични вещества и  Превантивно – информационен център – гр.Разград се стремят да предоставят на младите хора от града ни актуална и достоверна информация за рисковете и последиците от употребата на различните видове психоактивни вещества.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама