Изключват трима членове на Общинския съвет на БСП в Разград

13:47, 28 ное 16 / Политика 25 607 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима членове на Общинския съвет на БСП в Разград ще бъдат изключени тази вечер на пленум на общинската партийна организация, съобщи на пресконференция председателят на структурата Денчо Бояджиев.

Политическо доверие ще бъде снето от Янка Георгиева, която е директор на Домашния социален патронаж, Росица Бончева, началник на отдел „Социално подпомагане” в община Разград и Калинка Атанасова, която бе секретарка на Бояджиев, а сега работи в звено на общинската администрация. Освен това Янка Георгиева ще бъде изключена и от групата съветници на БСП в Общинския съвет, обясни Бояджиев. Той подчерта, че такъв акт се случва за първи път по отношение на членове на най-висшия орган на общинската партийна организация - Общинския й съвет.

По думите на Бояджиев, мотивите за снемането на политическо доверие от Янка Георгиева са, че от  началото на мандата на Общинския съвет не гласува с групата съветници на БСП. Росица Бончева през февруари разпуснала основната партийна организация, на която била секретар, а Калинка Атанасова заявила, че не желае повече да се занимава с политическа дейност.

Председателят на Общинският съвет на БСП-Разград Денчо Бояджиев бе категоричен, че няма партия, която да търпи ренегати в своите редици, които да си водят собствена политика.

Той коментира и президентските избори, като отбеляза, че с показаните резултати БСП се очертава като основна политическа сила в община Разград. „ Казвам го с гордост, защото пътя, който изминахме през последните няколко години беше доста стръмен, със сериозна политическа конфронтация. БСП изгуби кметските избори в Разград, което даде отражение върху самочувствието на партията”, коментира Бояджиев. Той  подчерта, че с постигнатите 5236 гласа на първи тур, което според него е мерило за партийния вот им дава самочувствие и желание за работа за извънредните парламентарни избори. Бояджиев е убеден, че резултатите, постигнати на президентските избори в Разград са също елемент на отрицателния вот на жителите на общината. По думите му една година Разград се управлява от кмет, който е представител на най-голямата парламентарна група. „Една година хората чакат да видят реалните измерения на така наречената промяна, но на практика няма никаква промяна, за голямо съжаление точно обратното – развитието на общината е ретроградно”, каза Бояджиев. Според него в общината се работи неорганизирано, по инерция. „Самия факт, че кмета няма изграден управленски екип, с който да ръководи общината само по себе си обяснява състоянието на общинската администрация”, добави общинският председател на БСП.

Той изрази притеснение и относно проектната дейност на общината по програма „ Региони в растеж”, като подчерта, че до този момент все още няма представен нито един работен проект.” Като обикновен гражданин сериозно се притеснявам, че може да се стигне до загуба на паричния ресурс от 20 млн. лева., а ако пропадне проекта за Орел, това ще бъде най-голямото предателство спрямо жителите на този квартал”, допълни Денчо Бояджиев.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама