Безработни младежи от община Кубрат започнаха работа като озеленители

17:37, 03 дек 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безработни младежи от община Кубрат започнаха работа като озеленители, съобщиха от общинската администрация.

Заетост им е осигурена след обучение по проект „Активни младежи - устойчиво бъдеще за Община Кубрат“.  Той се осъществява от Агробизнес център – Кубрат, съвместно с общината и се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.  Срокът за осъществяване на дейностите е 22 месеца. Проектните дейности се разделят на два етапа, включващи идентифициране на младежи на възраст между 15 и 29 години.

 12 от общо 15 младежи получиха своите трудови договори лично от временно изпълняващия длъжността кмет инж. Красимир Великов. Двама от тях ще се грижат за обществените градинки и паркове на територията на Кубрат, а останалите десет ще работят в кметствата по населените места в общината.  Трудовата заетост е за срок от шест месеца, а възнаграждението - минималното за сраната.

По проекта предстои втори етап, който ще стартира през януари. Отново ще бъде направен подбор на млади хора. Условията за кандидатстване са младежите да не учат и да не работят от четири месеца, да не са собственици или управители на фирми и да не са регистрирани земеделски производители, както и да не са регистрирани в Бюрото по труда през предходните 12 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама