Шестима спечелиха никулденски шаран от играта на Topnovini.bg

15:03, 04 дек 16 25 5807 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шестима късметлии от Шумен спечелиха никулденски шаран от играта на Topnovini.bg.

Над 500 бяха участниците, които се регистрираха за участие. Имената им бяха изтеглени чрез жребий от екип на сайта.

Рибите предостави  за големия християнски празник бизнесменът Свилен Марински, който притежава четири язовира. Рибите за играта са осигурени от язовира в Кюлевча.

„Тъй като от доста години се занимавам с риболов и фирмата ми е фактор на пазара в Североизточна България в знак на признателност към хората, които са ни редовни клиенти, реших да организирам играта и избрах сайта Topnovini.bg“, каза Марински.

Рибите, определени за подарък за никулденската трапеза на късметлиите, не случайно били наловени от язовира в Кюлевча. „Те са екологично чисти, а водата във водоема е изворна, няма никакви замърсители”, обясни Марински. Според него във вкусовите качества на неговата риба били убедени клиентите на рибната борса във Варна, която редовно зарежда. Както и търговците от Русе, Търговище и Разград нямали съмнение, че рибата на Марински отдавна е №1 на пазара.

„Добрият улов е дар от Свети Николай, покровителя на рибарите“, категоричен бе Марински. По думите му без помощ свише нищо не става. И човешките усилия сами за себе си са безсмислени и хабене на енергия и време.

За семейната  никулденска трапеза на семейство Марински имала грижа съпругата. Въпреки, че бизнесменът бил добър кулинар, няма да може да се изяви поради ангажименти около риболова за празника.

Късметлиите получиха наградите си лично от бизнесмена. Той им пожела да са живи и здрави, а светецът да ги закриля в работа и делата им.

Печелившите са Добрин Атанасов, Димитър Димитров – полицай, Жанета Донева – счетоводител, Николай Дончев – служител в „Алкомет”, Денис Хабилов и Елена Стоянова. Тя работи в  отдел „Статистика” в Шумен и сподели, че късметът всъщност е на деветгодишната й дъщеря, която настоявала да участват в играта.



Елена Стоянова



Денис Хабилов



Димитър Димитров



Добрин Атанасов



Жанета Донева



Николай Донечв

Трима от спечелилите ще приготвят шарана по традиционната рецепта, напълнен с ориз, моркови и доста орехи. Останалитепредпочитат просто да го изпържат. Един от късметлиите ще приготви рибата по китайска рецепта.

Участниците почитат  празника на Свети Николай и ще запалят свещ на 6 декември за здраве и благоденствие, докато Марински ще задели в портфейла си люспа от шарана. Той вярва, че тя носи благодентсвие и пари през цялата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама